Wenen top 10 - de allerbeste tips voor een geslaagd stedentrip naar Wenen

Wenen top 10 / handige tips / Wenen voordeelkaarten

 home handige tips links cookiebeleidcontact 

Hofburg

Schloss Schönbrunn

Hundertwasser

Innere Stadt

musea

bezienswaardigheden

Wiener schnitzel

koffiehuizen

Weense Staatsopera

Donau

 
TIP: reserveer je tickets vooraf
 
TIP: Wenen voordeelkaarten
 
TIP: ontdek Wenen op de fiets
 
meer handige Wenen tips

WENEN VOORDEELKAARTEN

Net als in veel andere toeristische steden kent ook Wenen kaarten waarbij je een aanzienlijk voordeel kunt behalen. Reis gratis met het openbaar vervoer, bezoek musea of bezienswaardigheden gratis of krijg soms flinke kortingen op entreeprijzen. Welk voordeel er te behalen valt verschilt per kaart. Op deze pagina bieden we een overzicht van de meest interessante Wenen voordeelkaarten, city passes en openbaar vervoer kaarten.

In het geval van Wenen is het aanbod vrij beperkt. Toch is het wel goed om te lezen wat je per kaart kunt verwachten. Daarom proberen we per product niet alleen aan te geven wat er wel inbegrepen is, maar ook wat er niet inbegrepen is zodat je op basis van die informatie de juiste voordeelkaart voor Wenen aan kunt schaffen.

Vienna City Card
De Vienna City Card is vooral bedoeld om je te verplaatsen binnen Wenen. Dat kan door middel van het reguliere openbaar vervoer (metro, tram en bus) met de rode Vienna City Card of door middel van de hop-on-hop-off bus met de witte Vienna City Card. Daarnaast krijg je gedurende de geldigheid van je kaart (24, 48 of 72 uur) recht op kortingen bij meer dan 200 musea, attracties, bezienswaardigheden en activiteiten. In de regel heb je de investering er altijd heel snel weer uit als je veel gaat zien en doen in Wenen.

De Vienna City Card is vooral ideaal voor mensen die hoofdzakelijk handig willen kunnen reizen binnen de stad Wenen. Je kunt je Vienna City Card vooraf via internet kopen.

Vienna Pass
Ga je veel zien en doen in Wenen? Dan is de duurdere maar veel completere Vienna Pass iets voor jou. Met de Vienna Pass heb je naast gratis vervoer door middel van een hop-on-hop-off bus ook het recht om meer dan zestig musea en populaire bezienswaardigheden in Wenen helemaal gratis te bezoeken. Optioneel kun je ook gratis openbaar vervoer met metro, tram, bus eb S-Bahn krijgen. De Vienna Pass is te koop met een geldigheid van 1, 2, 3 of 6 dagen. Voor kinderen van 6 tot 18 jaar geldt er een sterk gereduceerd tarief.

Inbegrepen in de Vienna Pass is onder andere skip-the-line toegang tot de volgende musea, bezienswaardigheden, monumenten en attracties:
Schloss Schönbrunn, het Belvedere, het Hofburg, de Spaanse Rijschool, de Stephansdom, het Albertina, het Kunsthistorisch Museum, de Schönbrunn Zoo, de Donautoren en Madame Tussauds.

Reserveer hier je Vienna Pass alvast online


 

Wenen bezienswaardigheden Wenen voor beginners Wenen informatie Wenen in één dag Wenen tips