Wenen top 10 - de allerbeste tips voor een geslaagd stedentrip naar Wenen

Wenen top 10 / handige tips / hop-on hop-off bus

 home handige tips links cookiebeleidcontact 

Hofburg

Schloss Schönbrunn

Hundertwasser

Innere Stadt

musea

bezienswaardigheden

Wiener schnitzel

koffiehuizen

Weense Staatsopera

Donau

 
TIP: reserveer je tickets vooraf
 
TIP: Wenen voordeelkaarten
 
TIP: ontdek Wenen op de fiets
 
meer handige Wenen tips

WENEN HOP ON HOP OFF BUS

De leukste en gemakkelijkste manier om Wenen te ontdekken is door middel van een zogenaamde hop-on hop-off bus. Dit zijn toeristenbussen die langs een speciale route rijden waarbij er vooral langs en naar attracties en bezienswaardigheden gereden wordt. Langs de route kun je onbeperkt in- en uitstappen gedurende de geldigheid van je ticket. De uitstapplekken zijn altijd bij toeristische bezienswaardigheden, monumenten, musea of attracties. Soms moet je nog een klein stukje lopen. Het grote voordeel is dat je niet teveel na hoeft te denken hoe je ergens met het reguliere openbare vervoer komt. De route is optimaal voor wie een stedentrip naar Wenen maakt.

De bus
In Wenen wordt gereden met semi-open dubbeldekkerbussen. Je kunt er dus voor kiezen om binnen te zitten op het onderste dek of om vanaf het half-open bovenste dek een optimaal uitzicht te hebben op alles wat er onderweg te zien is. Het onderste dek kan in de winter verwarmd en in de zomer gekoeld worden.
In de bus kun je via de gratis audiogids luisteren naar informatie over Wenen en de plekken waar je langs rijdt. Deze audiogids is in 16 verschillende talen beschikbaar, waaronder in het Engels en Duits. De hoofdtelefoons zijn inbegrepen in de prijs.

Binnen Wenen worden maar liefst zes verschillende routes gereden waarbij je onder andere bij de Hofburg, bij Schloss Schönbrunn, bij UNO-City, bij het Belvedere of in Grinzing uit kunt stappen (en later weer in kunt stappen).

Tickets
Er zijn tickets met een geldigheid van 1 of 2 dagen. Gedurende de geldigheid van je ticket kun je onbeperkt in- en uitstappen op alle routes. Ook kun je deelnemen aan een gratis wandeltour door de binnenstad. In verhouding is het tweedaagse ticket gunstiger geprijsd dan het ticket voor één dag. Voor kinderen geldt er een gereduceerd tarief.

Je kunt je kaarten voor de Wenen hop-on-hop-off-bus hier met korting reserveren


Hop on hop off bus in Wenen

 

Wenen bezienswaardigheden Wenen voor beginners Wenen informatie Wenen in één dag Wenen tips